به گزارش خبرنگار مهر، مشکلات مالی شهرداری قم و بدهیهای کلانی که بیشتر آن بابت اوراق مشارکت بلوار پیامبر اعظم(ص) به وجود آمده این روزها ضرورت توجه بیشتر به امر سرمایهگذاری در این بلوار را روشنتر از قبل کرده است.
بسیاری معتقدند با وجود ۲ و نیم میلیون متر مکعب ملک در بلوار پیامبر اعظم که میتواند بهترین ارزش افزوده را داشته باشد، شهرداری نباید اینهمه مشکلات مالی داشته باشد.
مسئله واگذاری قطعه زمینی در این بلوار به قرارگاه سازندگی قائم که مربوط به بنیاد تعاون ارتش است، اما و اگرهای سرمایهگذاری در این بلوار را دوباره مطرح کرد.
آنطور که رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای شهر قم در جلسه قبل از ظهر شورای اسلامی شهر قم گفت: این قطعه زمین قرار است در ازای صورت وضعیتهای ساخت تقاطع غیر همسطح شهدای ۱۵ خرداد پرداخت شود. پروژهای که از زمانبندیهای خود عقب بوده و با وجود ترافیکی که در بلوار ۱۵ خرداد و عمار یاسر ایجاد کرده هر از گاهی فعالیت آن تعطیل میشود.
مصطفی سعادت طلب میگوید قرارگاه به قیمتی که شورا برای قطعه بلوار پیامبر اعظم(ص) داده بود اعتراض کرد و درخواست داشته که قطعه زمین به قیمت کارشناسی در ازای کار در این پروژه به آنها داده شود.
وی ادامه داد: وقتی این مسئله در کمیسیون زیربنایی مطرح شد، اعضا گفتند که ۲۰ درصد تخفیف میدهیم اما خواسته قرارگاه این بود که کار کارشناسی انجام شود.
یکی از کسانی که با واگذاری زمین به قیمت کارشناسی به قرارگاه مخالف بود، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه بود.
حجتالاسلام سید محمد آتشزر اظهار داشت: ما اگر الآن بخواهیم در میدان شاه محمد قاسم ملکی بخریم باید متری ۱۵ میلیون تومان پول بدهیم اما کارشناس وقتی ملک بلوار پیامبر اعظم(ص) را بخواهد قیمت بگذارد میگوید متری ۷ میلیون تومان.
وی با اشاره به این نظر برخی اعضا که گرانفروشی در این بلوار موجب رونق نگرفتن سرمایهگذاری در آن شده، ابراز کرد: من معتقدم اینکه سرمایهگذار وارد عمل نشده خوب عمل نشده است. میشود کارهایی کرد که چراغ روشن شود فقط باید برای همکاری با سرمایهگذار برنامه داشت.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: ما در بلوار پیامبر اعظم بدهی داریم و هر روز داریم برای آن جریمه میدهیم که همه اینها روی قیمت زمین اثرگذار است و باید در نظر بگیریم.
فقط یک قطعه زمین در پیامبر اعظم(ص) واگذار شده است
نائب رئیس شورای شهر قم در ادامه گفت: ما مقداری دنبال گرانفروشی در بلوار پیامبر اعظم(ص) بودیم. همین موضوع موجب شده سرمایهگذار نتواند در این عرصه ورود پیدا کند.
حسن بختیاری عنوان کرد: البته موانع دیگری هم بوده اما یکی از مسائل همین گرانفروشی بوده که موجب شده سرمایهگذاری در بلوار پیامبر اعظم شکل نگیرد.
وی افزود: باید طوری مسائل را مدیریت کنیم که بتوانیم از ظرفیت اقتصادی بلوار پیامبر اعظم(ص) استفاده کنیم.
نائب رئیس شورای اسلامی شهر قم اضافه کرد: یک واقعیت عینی اتفاق افتاده و آن هم این است که پس از گذشت ۵ یا ۶ سال اتفاقی در بلوار پیامبر اعظم نیفتاده است. این نشان میدهد که راهبرد ما راهبرد درستی نبوده است.
وی اظهار داشت: مشکلاتی در این زمینه بوده که یکی تجمیع اسناد بوده و دیگر همین گرانفروشیها بوده و تا امروز جز یک ملک که با سپاه تهاتر شده زمین دیگری در بدنه این بلوار واگذار نشده است.
پول برای پرداخت به پیمانکار در این پروژهها نداریم
شهردار قم هم با اشاره به توافق اعضای شورای شهر بر لزوم شکلگیری سرمایهگذاری در بلوار پیامبر اعظم(ص) گفت: همه دغدغه دارند که زمین را ارزان نفروشیم و در عین حال طوری بفروشیم که کار شکل بگیرد.
وی افزود: مسئله این است که اگر از الآن دنبال کارشناسی برویم شاید یک ریلگذاری انجام شود که در آینده برای ما زیانآور باشد.
سید مرتضی سقائیاننژاد اظهار داشت: همین تخفیف ۲۰ درصدی برای ما بهتر است تا بتوانیم قیمت اولیه را برای واگذاریهای بعدی نگهداریم که البته اگر به توافق نرسیم چارهای جز کارشناسی نداریم.
وی اضافه کرد: مسئله مهم دیگر این است که ما پول برای پرداخت به پیمانکار در این پروژهها نداریم و اگر داشتیم نیاز به این بحثها نبود.
شهردار قم گفت: وقتی پول نقد نداریم تا به پیمانکار بدهیم دیگر شرط و شروط گذاشتن معنی ندارد و باید شرایطی ایجاد کنیم که کار پیش برود.
در نهایت تخفیف ۲۰ درصدی یکی از پلاکهای بلوار پیامبر اعظم برای پرداخت معوض صورت وضعیت پروژه تقاطع شهدای ۱۵ خرداد به قرارگاه قائم تصویب شد.
ایجاد منطقه انتظامی در بلوار پیامبر اعظم(ص)
لایحه بعدی هم مربوط به بلوار پیامبر اعظم و واگذاری یک پلاک در این بلوار به نیروی انتظامی که کاربری انتظامی داشت بود. به گفته رئیس کمیسیون امور زیربنایی در همین محدوده قرار است یک ایستگاه آتشنشانی که در واقع ایستگاه مادر است، ساخته شود.
این زمین در یک فضای سبز قرار داشت که نیروی انتظامی بنا داشت آنجا را فرماندهی اعلام کند و خدمات کل استان را از این محور انجام داد.
در این راستا نیروی انتظامی درخواست واگذاری ۵ هزار متر در این بلوار را داشت که کمیسیون امور زیربنایی با ۶۰۰ متر زمین تنها برای خدمترسانی به بلوار پیامبر اعظم(ص) موافقت کرده است.
برخی اعضای شورای شهر با توجه سابقه همکاری نیروی انتظامی و شهرداری عقیده داشتند اگر این واگذاری صورت بگیرد زمینی با وسعت بیشتر در این بلوار منطقه نظامی خواهد شد و شهرداری پس از آن مالکیتی نخواهد داشت.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر در مخالفت با این نظر گفت: بالاخره اینجا یک محور آیینی است که همین الآن هفتهای دو سه نوبت در آن تردد گسترده در این بلوار داریم.
عباس ذاکریان ابراز داشت: باید رعایت کنیم نحوه جانمایی و دسترسی زمین بهگونهای باشد که آن منطقه بهکل منطقه نظامی نشود.
نظر شما